Aloy Carja Blazon Master Cosplayimitatie leercanvasBlogger Joyce PretzlKostuumCosplay & Fantasy

Aloy Carja Blazon Master cosplay – Schouder stukken van Skaileer

De schouder harnas stukken van Aloy zitten op een mooi glanzend, oranje/bruin leren ondergrond.

Budgetstoffen had het perfecte stofje hiervoor! Namelijk een mooie skaileer in een prachtige oranje kleur. Dit zou ik gaan gebruiken voor de schouderstukken!

Ik maakte het patroon voor de basisvorm en knipte het uit het skaileer en ook uit wit canvas. Het canvas zou voor extra versteviging zorgen. Ik knipte het ook nog uit donker rood vilt (niet op de foto) om een zachte onderkant te krijgen en nog voor wat extra dikte en stevigheid te zorgen.
Ik legde de 3 delen op elkaar.
En toen stikte ik de lagen aan elkaar vast over de hele rand.
De naad knipte ik netjes bij, zodat alle lagen dezelfde grootte hadden. Het blijft al mooi in de goede vorm staan!
Met een hele korte zigzagsteek ‘borduurde’ ik gele decoratieve lijnen op het leer.
Over de gehele rand, stikte ik mijn zelfgemaakte gele biaisband.
Als extra decoratie borduurde ik met de hand een aantal mooie ringetjes in het leer. Hiervoor gebruikte ik borduurgaren.
Om het leren schouderstuk daadwerkelijk op het topje te kunnen bevestigen, naaide ik wat klittenband aan de binnenkant van het stuk, en ook op de buitenkant van het topje.
Ik maakde op dezelfde manier nog wat meer decoratieve onderdelen. Deze waren ook bedoeld voor de schouders.
Met wat lijm en een beetje borduurgaren, bevestigde ik de harnas onderdelen (die ik van foam had gemaakt) op het kunstleer. De lijm die ik gebruikte is Gütermann textiellijm.
Het topje ziet er nu zo uit, met de schouderstukken bevestigd! Ook een deel van het topje zelf, is van het bruine skaileer gemaakt, zoals je ziet. De kleuren en het materiaal matchen mooi!

Volg me ook op mijn eigen

Social Media!

Lees hier mijn andere blogs van Aloy!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op