Aloy Carja Blazon Master Cosplayimitatie leerBlogger Joyce PretzlNaaitechniekenKostuumCosplay & Fantasy

Aloy Carja Blazon Master cosplay – Decoratieve bandjes op armstukken

Bij het maken van een cosplay kom je altijd weer verschillende uitdagingen tegen. Zo ook de armstukken voor Aloy.

Het zijn in principe harnas stukken van leer die vastzitten met bandjes, en het geheel zit weer over een leren armband. Hieronder lees je hoe ik te werk ging.

Ik koos er uiteindelijk voor om het allemaal in 1 geheel te maken, dat ik dan gewoon over mijn arm kon schuiven. De bandjes zouden dus puur decoratief worden.

 

Eerst naaide ik een soort brede armband van rekbaar bruin nepleer.

Voor de harnas onderdelen gebruikte ik fel blauw nepleer en een stukje hobbyfoam aan de achterkant om ze steviger te maken. Ik naaide een decoratief zelfgemaakt biasbandje om de blauwe stukjes heen.

Dan lijmde ik de blauwe stukjes op de bruine armband met wat textiellijm van Gutermann. Deze lijm is echt geweldig! Je kunt er zelfs skaileer mee lijmen!

Nu wilde ik nog de bandjes toevoegen. Hiervoor gebruikte ik kunstleren biaisband in de kleur grijs. Bij dit band waren de hoekjes al omgevouwen en ook dichtgelijmd. Ik knipte de lengtes uit het band die ik nodig had en lijmde het tegen de onderkant van de armstukken. Weer gebruikte ik dezelfde textiellijm.
Zoals je ziet had ik bredere en smallere bandjes nodig. Voor de brede gebruikte ik het band precies zoals het was, en voor de smallere bandjes, vouwde ik het band open, knipte ik enige millimeters van de zijkanten af en vouwde het dan weer dicht.

 

Om wat meer leven te geven aan de armstukken gebruikte ik nog wat bruine en zwarte acrylverf om schaduwen toe te voegen.

 

 

 

 

 

Ik ben helemaal blij met hoe de armstukken geworden zijn! En ze zijn ook nog eens comfortabel om te dragen. Wat wil je nog meer?

Volg me ook op mijn eigen

Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op