Kerst Blogger Stephanie Damesmode Avondkleding/Feestdagen Warme Stoffen Velours / Fluweel

Gratis patroon – Jumpsuit

29 november 2020

Een zachte kerst met deze geweldige Jumpsuit!

Mij leek het leuk om voor de kerst een jumpsuit te maken van velours. Ik kwam een hele gave en heerlijk dragende jumpsuit tegen op de site van Moods Patterns: de Bergenina jumpsuit. En het patroon is gratis, hoe tof is dat!

De Bergenia jumpsuit van Moods patterns is een gratis patroon, die je makkelijk kan downloaden. Het is even knip en plak werk maar dan heb je ook wel wat.

 

De velours die ik heb uitgekozen is een hele mooie donker roze kleur.

Ik heb ervoor gekozen om de jumpsuit geheel in elkaar te zetten met de lockmachine. Dit omdat het een nette afwerking heeft, maar ook dat er nog stretch op de naden zit.

Voor de gehele jumpsuit heb ik een zwarte lockdraad gebruikt. Dit vond ik netter als een net niet bijpassende kleur. Door de haartjes is het bijna niet zichtbaar aan de buitenkant en de binnenkant ziet er super netjes uit.

 

De zomen van de jumpsuit heb ik afgewerkt met de coverlock. Zoals de hals waar je heel makkelijk in de jumpsuit stapt heeft dan ook nog stretch.

Het is belangrijk bij het naaien van velours om goed af te spelden, ook zou je hiervoor naaiclips kunnen gebruiken. Mocht je een lockmachine hebben met een kniehevel dan is het wel zo makkelijk om deze te gebruiken. Hiermee heb je dan 2 handen vrij om je stof te kunnen begeleiden.

Ik heb er voor gekozen om er wel  een topje onder te dragen. Ondanks dat veel mensen het zeker kunnen hebben om zo een diepe V hals te dragen voel ik me daar niet comfortabel bij.

Het is zeker aan te raden om de jumpsuit te maken!

De velours is super zacht en hij draagt echt al een pyjama. Mocht je zeggen dat je het toch wel koud vind met blote armen zou ik er zelf nog een shirt met lange mouwen onder dragen. Denk dat dat ook wel heel leuk staat.

Alle benodigdheden die je nodig hebt zoals de velours, lockgaren en spelden kun je terug vinden op de site van budgetstoffen.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Karin
3 jaren geleden

Ook heel leuk, Stephanie!