Het karakter ‘Aloy’ uit de game ‘Horizon Zero Dawn’ heeft echt geweldig ontworpen outfits. Zoveel details!

En prachtige kleuren, stoffen en texturen. Al haar outfits zijn een droom om te maken voor een naai fan 😊 In deze ‘blogserie’ laat ik een aantal technieken zien die ik heb gebruikt bij het maken van dit gedetailleerde kostuum.

Laten we beginnen met de rok. De rok van Aloy bestaat uit flappen. En deze flappen zijn ook weer gelaagd. En die laten hebben dan ook nog eens plooien. Maar geen gewone plooien; deze plooien hebben een bocht erin. Het lukte me niet om dit mooi te krijgen uit 1 lap stof. Dus ik bedacht dat ik ‘nep’ plooien wilde gaan maken. Dus geen echte plooien, maar een trucje zodat het lijkt alsof de stof geplooid is.

 

Hiervoor had ik een heel aantal ‘kokers’ nodig van stof die ik dan op de basis kon naaien. Ik koos voor een bordeaux rode katoen. Deze kleur was perfect voor de rok. De basis panelen knipte ik eerst uit deze stof, en daarna rekende ik uit hoeveel plooien ik nodig zou hebben.

 

Ik knipte het aantal stroken dat ik nodig had voor de plooien. De stroken vouwde ik dubbel over de lengte, en zette het vast met spelden.

Daarna stikte ik het dicht aan de rand, en keerde ik ze binnenstebuiten. Kun je nagaan, hoe lang dit geduurd heeft voor al die plooien op de rok! Een heel aantal afleveringen van Game of Thrones, kan ik je zeggen!
Toen de kokers allemaal omgedraaid waren, zorgde ik dat de naad aan de zijkant zat. Ik streek ze goed glad zodat de vouwen scherp zouden blijven en zodat er geen kreukels meer in de stof zaten.

 

Daarna speldde ik de plooien op de rok delen, zoals ik ze wilde hebben. Hier kun je de vreemde ‘bocht’ in de plooien goed zien. Dit was niet te doen met een grote lap stof. Maar met allemaal de losse kokers ging het wel!

 

Heel voorzichtig naaide ik met de hand de kokers vast aan de rokdelen. Ik zorgde er steeds voor dat ik alleen door de achterste laag ging met de naald, en niet door beide lagen. Ik wilde namelijk dat deze naad onzichtbaar zou zijn in het eindresultaat.

 

Zoals je kunt zien, zijn de naden hierdoor helemaal niet te zien aan de voorkant.

En alleen aan de achterkant kun je de naden zien.

 

Voordat ik er de voering tegenaan zou zetten, moest ik nog een ander klein detail toevoegen. Bij de bochten in de plooien zit steeds een beetje goud/geel garen dat moet lijken alsof het de plooien in vorm houdt. Dit heb ik gemaakt met geel borduurgaren.

Nu was het tijd voor de voering! Ik koos voor een mooie bordeaux rode voering stof (zelfde kleur als het katoen!) en naaide deze tegen de achterkant van de rokdelen. Aan de bovenkant van de rokdelen vouwde ik de voering naar de voorkant, om het mooi af te werken.
Om de randen af te werken naaide ik hier een zelfgemaakte biaisband omheen die ik maakte van gele taft. Ook naaide ik hier nog een decoratieve streep op van bleek goud skaileer. Voor die applicatie gebruikte ik een korte, smalle zigzagsteek.

Zijn de rokdelen niet mooi geworden?

En zo zien ze dan uit op de paspop. In deze foto gewoon met spelden op de pop gehangen. In een ander blogje ga ik nog uitleggen hoe ik er daadwerkelijk een rok van heb gemaakt! En, je kunt in een volgende blog ook zien hoe ik een mooi sterrenpatroon op de rok getekend heb.

Volg me ook op mijn eigen

Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op